MOD ALLE ODDS

I Danmark har vi en forestilling om, at vi grundlæggende har lige muligheder uanset vores baggrund. Men statistikken viser noget andet. Næsten 40 procent af børnene fra underklassen har ingen uddannelse som 26-årige. Til gengæld opnår børnene fra de bedste socialklasser de højeste karakterer i skolen. Den sociale arv er med andre ord stadig ganske tung. Så kan vi overhovedet påvirke vores børns fremtid?

MOD ALLE ODDS er en forestilling om fremtiden, som den kommer til at se ud for dagens børn – ifølge statistikken. Med udgangspunkt i 22 børns nuværende sociale situation fremskriver Fix&Foxy børnenes fremtid på baggrund af statistiske beregninger.

Trods en glimrende økonomi og forældre, der har opdraget mig med god moral og retfærdighedssans, kommer jeg som 27-årig ud i kriminalitet. Jeg ender med at være en af de 5% fra eliten, som havner i underklassen. Jeg skammer mig meget og vælger at bryde kontakten til min familie.

Det er menneskeliggjorte statistikker i al deres tragik, optimisme og indlysende uretfærdighed.

 

MEDVIRKENDE 22 børn i alderen 10-14 år – Anna Olympia Bøss, Artianne Olivia Søgaard Andersen, Asta Bundgaard Wanscher, Conrad Bengtsson, David Prammann Schrøder, Emma Skov Dahl Christiansen, Falke Lindegaard Hvidtfeldt, Felix Worsøe Alegre, Frederikke Holm Bergendorff, Ida Møller, Isak William Bjerregaard, Jaafar Machal, Kajsa Krogh Larsen, Luka Gry Selander, Michael Basse Theobald, Molly Grand, Nicholai Kristensen, Ronja Emilie Clemens Tillebeck, Samir Abdi Elmi, Thea Hagelskjær Godskesen, Ursula Outzen, Zeraphina Corrie Bendtsen

KONCEPT OG INSTRUKTION Tue Biering
SCENOGRAFI OG KOSTUMER Karin Gille
KOREOGRAFI, CASTING OG MEDINSTRUKTØR Freja Rault-Lykkeberg
LYDDESIGN Janus Jensen
LYSDESIGNER Malte Hauge
DRAMATURG Tanja Diers
CASTING, KOORDINERING OG NARRATIV KONSULENT Nanna Bøndergaard Buttens
INSTRUKTØRASSISTENT Katinka Hurvig Møller

Produceret af Fix&Foxy