STATEN

STATEN

– 12 portrætter af os

Byen er en fuldstændig umulig fantasi om at samle mange, meget forskellige mennesker på meget lidt plads og få det til at fungere.

STATEN er billedet af et komplekst samfund, hvor de højreradikale, venstrefløjen, de rige, de hjemløse, veganerne, migranterne, minoriteterne og dem, der har mistet, lever side om side. Vi lever alle i velfærdsstaten, som har til opgave at sikre alle borgeres grundlæggende sociale rettigheder. Vi har alle opgivet noget af vores frihed til staten til gengæld for at modtage den sikkerhed, som fællesskabet giver os. Men er vi sikre, og er vi egentlig enige om noget længere? Og hvad er der tilbage af STATEN?

Med Shakespeares HAMLET som skabelon fremkaldes livet for 12 forskellige borgere i STATE. Vi møder en, der har evnen til at se spøgelser, vi møder også graveren, en af samfundets rige mennesker og en, der næsten intet har, en revolutionær, der blev radikaliseret af staten, en patriot, en, som staten kaldte skør, nogen. der forsøger at passe ind, en der skaber historien om STATEN, en der mistede sin gode ven og en der helt har meldt sig ud af STATEN…

Denne gåtur er også et forstudie til FIX & FOXY’s “THE STATE”, som er en megalomanisk iscenesættelse af hele København i et helt år i sæsonen 22/23.

Credits:

koncept/instruktion: Tue Biering

Assistenter/casting: Katinka Hurvig Møller, Baldrian Sector

Kamera / teknik / casting: Frederik Nielbo

Produceret af Metropolis

https://www.metropolis.dk/da/tue-biering/

(EN)