(EN) SILENT ZONE – ECHO CHAMBER

STILLE ZONE – EKKOKAMMER

Silent Zone – Echo Chamber er en hybrid mellem en opera, interaktiv 3D-teknologi og installationskunst. Oplevelsen varer mindre end 10 minutter og kan kun ses én person ad gangen. Værket, der kredser om en incestuøs familie, er et uddrag af den sarte og prisvindende kammeropera Silent Zone fra 2017. Installationen inviterer publikum indenfor i en abstraktion af et hjem, hvor fortrolighedens virkelighed råder.

EN HYBRID AF GENRE
Publikum forsynes med en smartphone og et par høretelefoner, hvorefter de træder ind i installationen – en terning på størrelsen 9 x 5 meter. Her udfolder operaen sig som et fysisk og skulpturelt lydbillede, som publikum kan gå ind til. Samtidig observeres en familie på fire gennem telefonen i skiftende situationer, og efterhånden dukker en fortælling op. Du kan bevæge dig frit rundt, komme tæt på karaktererne eller observere dem på afstand.

KREDITTER
Komponist og libretto: Louise Alenius / Instruktør: Tue Biering / Kreativ programmør og teknologisk udvikler: Nikolaj Stausbøl / Lyddesign: Egil Sandfeld og Mikkel Larsen / Scenograf: Marie Rosendahl Chemnitz / Rekvisitter og indretning: Josefine Thornberg-Thorsøe og Therese Annebelle Jensen / Bygger: Anders Kragholm / 3D-scanninger: Rigsters / Teknisk konsulent: Molamil/Manyone / Idéudviling og tech producer: Darshika Karunahara / Initiativtager, kreativ udvikling og producent: Tine Reingaard

Medvirkende: Kenneth Andersson, Molly Grand, Falke Lindegaard Hvidtfeldt, Marianne Søndergaard / Sangere: Morten Grove (kontratenor), Frederik Rolin (bas-bariton) / Musikere: Louise Gorm (violin), Jenny Lüning (bratsch), Lea Emilie Brøndal Pedersen ( cello), Andreas Hjorth Jessen (bas), Louise Schrøder (klaver), Ying-Hsueh Chen (percussion)

Særlig tak til:  Alfred Kann, Copenhagen Opera Festival, Edition Wilhelm Hansen, Gitta-Maria Sjöberg, Khora, Makropol, Miljø Tæpper Rødovre, Molamil/Manyone, Mona Alenius Kaniewski, Per Achen og Sten Byriel.

Følg udstillingens Instagram og Facebook-sider.