DET GODE vs DET ONDE

Vi elsker historierne hvor det gode sejrer over det onde. I al god dramatik, litteratur, film, pixiebøger kæmper gode idealer mod mørke kræfter. Vi kan godt li historier der ender godt. Vi kan godt li når vi ved hvem vi skal heppe på. Vi kan godt li at vi på teatret er opbyggelige. At vi fortæller at folk skal opfører sig ordentligt. Men verden er blevet kompleks. Nu skal vi se det fra flere sider, vi skal rumme dem alle og vi skal forstå de store sammenhænge.

Tre skuespillere kaster sig ud i kampen mellem det gode og det onde i en verden, hvor heltene falder fra himlen. Hvor Morgan Freeman ikke længere er “always feel good”. Hvor vi ikke længere kan danse uskyldigt til Michael Jackson, hvor Ronaldo snyder i skat og voldtager bevidstløse kvinder og det gør Dr Cosby Huxable for øvrigt også. En verden hvor de hellige er pædofile, kollektivisterne har skjulte bankkonti og hvor liberalisterne praktiserer humanisme i en grad, som de erklærede humanister aldrig vil kunne matche. Vi kan ikke længere regne den ud, hvem er hvem, fordi virkeligheden er stukket af fra de fiktioner vi voksede op med – dengang hvor eventyrets klare deling af verden mellem de onde og gode gjorde sproget tydeligt og verden til et overskueligt og trygt sted at være.

“Jeg vil tilbage til eventyret. Dengang verden var sort og hvid. Jeg vil tilbage til helte, skurke, det gode og det onde og hvor alle spiller deres roller som de skal”

Medvirkende:  MARIE KNUDSEN FOGH, JACOB MOTH-POULSEN, ENA SPOTTAG

Dramatiker og instruktør Tue Biering

Scenograf Nicolaj Spangaa

Instruktørassistent Jara El Baz

Lysdesign Kasper Daugberg

Lyddesign Aske Bergenhammer Hoeg

Desuden medvirker Sofie Elisabeth StrunckEmma Gonzales Busk, Rumle Grunwald FalkAnders Chræmmer, Dorit Selmer, Bo Windfeldt, Hans Peder Christensen, Benny Wagner, Geden Ludvig Dyrepasser Anders Vestergård Jensen

Foto: Lars Horn / Baghuset

 

(EN)