DØDSRUTEN

DET KGL. TEATER, EVENTMINISTERIET OKTOBER 2011 – MAJ 2012

I, kære publikum, inviteres med på en rundvisning back stage i Skuespilhuset. Men ikke en normal rundvisning. En rundvisning helt ind i sjælen på teatret. Så hold jer tæt sammen, så I ikke bliver væk fra gruppen, for I kunne let blive vidne til noget, som I dybest slet ikke magter at forholde jer til.

Turen begynder på den travle tredje sal – kaldet kommandobroen. Her arbejder skuespilchefen, dramaturgen, kostumieren og scenografen. Og her har skuespillerne deres garderober, hvor de læser, øver og sover – og hvad der deraf følger. Tiden er gået i stå heroppe. Indtil om aftnen, når tæppet trækkes fra på scenerne nede i stuetagen. Når publikum vælter ind på de blodrøde sæder i mørket. Så begynder det rigtige liv – med gråd og latter, med liv og død. Her bor teatrets sjæl. Her bor selve livet.

Men hvorfor er store dele af teatret spærret af? Og hvorfor går der underlige mørkemænd rundt i gangene og stjæler? Instruktører og skuespillere er ved at tage livet af hinanden i garderoberne. Den unge rundviser bliver mere og mere forvirret, efterhånden som I åbner dør efter dør ind til teatrets inderste rum. Og pludselig er han væk. I er egentlig kun på rundvisning, men nu er I en del af livet på teatret. Tæppet går om et øjeblik. Forestillingen skal i gang. I kan ikke svigte publikum. De stoler på jer. Der er ingen vej ud.

Nu er I teatret.

Instruktion og koncept: Tue Biering, Mia Lipschitz og Anders Lundorph

Medvirkende:

Niels Martin Eriksen

Daniel Norback

Preben Kristensen

Mogens Pedersen

M. fl.

Produktion: Rikke Hedeager Matthiesen

Kostumeassistent: Anne Sofie Bruun

Eventministeriet er støttet af Bikubenfonden.