PARLAMENTET

DAS BECKVÆRK, GLADSAXE TEATER 11 januar – 15 februar 2003.

Om den idealistiske arkitekt der vil bygge et verdensparlament, hvor alle mennesker kan have lige meget at sige. Hvem skal bygge det? Folket, selvfølgelig! Desværre forlanger de penge…

I al hemmelighed får Arkitekten de nødvendige penge fra Valutahandleren, der netop har tjent 70 milliarder på Kinas økonomiske sammenbrud. Byggeriet går i gang, men Arkitekten og Arbejderne forstår ikke hinanden. Han ønsker et åbent hus, mens Folket ønsker en fæstning, som kan holde de fremmede ude. Visionen om verdensdemokratiet udvikler sig til en blodig tragedie. Den eneste, der forstår Arkitekten er landets Prinsesse, som er hoppet af efter en bilulykke og drømmer om at være et menneske som enhver anden.

Medvirkende:

Lars Mikkelsen, Mads Wille, Ellen Nyman, Ulver Skuli Ryberg, Claus Beck-Nielsen

Tekst: Claus Beck-Nielsen

Instruktion: Tue Biering

Scenograf: Nicolaj Spangaa