AFTENLANDET

GET IN og godmorgen. Værsgo, en bakke. Til venstre: sandwichbar, salatbar, det varme køkken er desværre ikke åbent endnu, ligefrem: kaffe, kiosk og kasse. Til højre: toiletter. Velbekomme.

Sådan lyder det fra de to medarbejdere på en motorvejscafé et sted i Europa nær en grænse. Medarbejderne på GET IN står klar til at tage imod og servere for gæsterne, der stopper for en pause på deres rejse.

Et belgisk par er på vej til Sverige for at besøge deres søn og se deres nyfødte barnebarn for første gang. En lettisk lastbilchauffør på vej med varer stopper for at tisse og købe lakridser. Et dansk, lesbisk par er på dannelsesrejse i Europa med deres tvillingepiger. En ældre mand bestiller en øl. En forretningsmand på vej til Berlin vil have kaffe. Pludselig står en syrisk kvinde i cafeteriet, og udenfor på parkeringspladsen samler der sig stadig flere flygtninge. Dørene til cafeteriaet bliver låst for at holde flygtningestrømmen ude, og cafeteriet, som for gæsterne kun var tænkt som et kort og ligegyldigt stop på vejen, bliver arena for et eksistentielt drama om, hvor Europa er på vej hen.

Medvirkende:

Jørgen W. Larsen

Lars Topp Thomsen

Kathrine Høj Andersen

Niels Anders Manley

Jakob Hannibal

Marie Knudsen Fogh

Ena Spottag

instruktion: Tue Biering

scenograf: Nicolaj Spangaa

dramatiker Julie Maj Jakobsen

 

Lysdesigner
Mathias Hersland

Lyddesigner
Kristian Berg

Flygtningestatister
De medvirkende “flygtninge” i forestillingen er alle asylansøgere fra nordjyske asylcentre