DOLLARS (FO)

FÆRØERNE, 2009

Tre skuespillerinder og et filmhold på mission på Færøerne: på 14 dage at forvandle Færøerne og 21 færinges liv til en soap opera. De skal skabe 7 episoder af Dollars – 7 forskellige steder i landet.

For femogtyve år siden ramte Dollars verdens – og Færøernes – tv-skærme. Skulderpuder, crepejern, pastelfarver og blodrøde negle blev high fashion, catfights og intriger ugens højdepunkt.

Omend der er langt fra Klaksvig til Colorado satte Dollars FO sig for at genskabe Dollars på Færøerne. Det blev en jagt på de store passioner og dramaer i det lille øsamfund.

Kunne vi finde star quality i selv den mindste bygd? Kunne det lade sig gøre at caste, style, filme, klippe og inden dagen var omme byde velkommen til premiere på et afsnit af en soap? Kunne det overhovedet gå galt hvis vi alle sammen rummer en god historie?

Dollars FO var en forestilling om drama og passion i hverdagen, om at føle sig som en stjerne og om at se sit liv gennem soapens vaseline-linse.

De syv episoder Dollars (FO) mundede ud i, er resultatet af en storslået indsats af det Færøske civilsamfund. For en stund ophævedes alle skel imellem religiøse, politiske og sociale grupperinger til fordel for fiktive kampe på tværs af … religiøse, politiske og sociale skel!

Med Dollars som humoristisk og genkendelige indfaldsvinkel deltog det færøske samfund i 14 dage i en åbenhjertig og skånselsløs beskrivelse af det moderne Færøernes splittelser, fortrængninger, intriger – og sammenhold.

Medvirkende
Beinta K. Clothier
Gry Guldager-Jensen
Marita Dalsgaard
og
21 helt fantastiske færinger

Instruktion og koncept
Tue Biering
Jeppe Kristensen

Scenografi og kostumer
Siri Vilbøl

Klipper
Dorrit Andersen

Producer
Eir í Ólavsstovu
I samarbejde med
Klippfisk
TVAZZ

Dollars (FO) er støttet af
Kulturkontakt Nord
Dansk-Færøsk Kulturfond
Tórshavnar Kommuna
Nordens Hus

Tak til
Drós í Ólavsstovu
Atlantic Airways
Sjónband
P/F Wenzel
Føroya Tele
Sune Bjørnvig
Føroya Fiskavirkning
Thomas Dam Ítrott
Sjónleikarhúsid
Hotel Føroyar