TORNEROSE SKAL DØ

BIERING/CHEMNITZ 28 oktober – 17 november 2016

En ødelæggelsesballet om at lade Tornerose møde virkeligheden

Er der én ballet der er smuk som en drøm og næsten uvirkelig yndefuld og romantisk, så er det Tornerose. Det er en ballet som ligner en drøm, en vidunderlig verden man kan forsvinde ind i med prinser, prinsesser og den store kærlighed. Tornerose er den romantiske ballets højdepunkt, hvor danserne ser ud til at svæve. Det er næsten som om, de også kun findes i fantasien.

I Tornerose skal dø har Corpus for første gang inviteret Biering/Chemnitz ind til balletten. De har fået til opgave at fucke med drømmeverdenen. I deres ødelæggelsesballet kommer de svedige skridtbind, skaderne og tyngdekraften til syne. Den viser dansernes irritation over kønsrollerne bag de yndige tutuer, deres sexualitet, skader og truende alder. Tornerose skal dø udfordrer alt, hvad vi tror, vi ved om Tornerose.

Biering/Chemnitz er instruktøren Tue Biering og scenografen Marie Rosendahl Chemnitz. Tue Biering er den ene del af Fix&Foxy og har bl.a. iscenesat blockbusteren Pretty Womanmed prostituerede, outsourcet en opførelse af Elverhøj til Bangladesh og ladet 30 teenagere invitere publikum ind i deres helt intime liv. Marie Rosendahl Chemnitz har været en del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed og har sammen med Tue Biering lavet forestillingerne Familieudredning og Staying Alive på Eventministeriet.

Her skaber de en ballet sammen med Corpus og syv dansere fra Den Kongelige Ballet ved at se og vise dem som virkelige mennesker.

Medvirkende: Susanne Gry Grinder, Benjamin Buza, Alexander Stæger, Sam Rees, Eliabe D’Abadia, Cedric Lambrette, Julien Roman

Koncept og instruktør: Tue Biering

Scenografi og kostumer: Marie Rosendahl Chemnitz

Lyddesign: Ditlev Brinth Christiansen

Lysdesign: Anders Poll

Produktionsassistent: Katinka Hurvig Møller