REUMERT REMIX

THE ROYAL DANISH THEATRE, 2009

Poul Reumert er død, Poul Reumert længe leve! Tænk hvis selveste Kongen af Det Kongelige Teater i det 20. århundrede atter fik lejlighed til at lade sin malmfulde røst høre.

I Reumert Remix genopstår Poul Reumert fra de døde. Skuespiller Thomas Corneliussen lægger mund til Reumerts mange udgydelser og Lip-syncher sig gennem portrætter af store mænd, lumpne karakterer, forelskede fyre og gamle gnavne patriarker. Som var hans mund en højtaler for Reumerts ord. Til gengæld vil Thomas Corneliussens krop ikke altid det samme som hans mund. Og det kan jo godt give lidt dramatiske spændinger.

Eventministeriet i Skuespilhuset har sat sig selv på en voldsom opgave – at give Reumert et storslået comeback i det 21. århundrede. Over 100 timers lydoptagelser med Poul Reumert er blevet krydsklippet og scratchet, loopet og filtreret for at skabe en helt ny fortælling om den gådefulde skuespiller. For hvem var han egentlig inde under Cæsarkostumet og den tunge hvide sminke?

Navnet er uden tvivl Reumert, Poul Reumert. Manden bag navnet bliver sendt en tur i bokseringen mod sig selv, og når dårligt at komme til orde, før gong gongen udfordrer ham til at spille en ny rolle. Og det er ærlig talt lidt forvirrende for den gamle mand at skulle følge med nutidens tempo. Men pludselig tager fanden ved Reumert, og han rabler roller af sig i et tempo, som var han på en diæt af mescalin og fintyggede laurbærkranse.

Instruktør Tue Biering har sammensat historien sammen med Thomas Corneliussen, Jes Theede er lydmand og Eventmester Rikke Hedeager Matthiesen står for produktionen og laurbærkransene.