FREMTIDENS HISTORIE

AARHUS TEATER, 2010

Et sted i Europa faldt en mur. Et sted i verden rejser vi en ny

Aarhus Teaters husdramatiker Christian Lollike, tager i Fremtidens Historie temperaturen på den globale tilstand

En kvindelig taxachauffør stiller sin vogn til rådighed for en svingtur i demokratiets karrusel. Usynlige asylansøgere, desillusionerede politikere og en kunstner, der er sygeligt besat af det almindelige, besætter bagsædet, mens turen går til verdens brændpunkter – nu iscenesat som

interaktive forlystelsesparker for privilegerede vesterlændinge.

Hvordan fortæller man fremtidens historie? Og hvad bliver resultatet, når fire skuespillere stikker termometeret op i det globale røvhul? Mennesket er i centrum for et portræt af de skærende kontraster, som vort samfund balancerer på kanten af. Fokus ligger på menneskerettigheder, ulighed, ligegyldighed og det vestlige samfunds evne til at ignorere eller behandle global uretfærdighed som et problem, vi ikke behøver at forholde os til. Fremtidens Historie er ikke et studie i politisk korrekthed, snarere et velanbragt cirkelspark i fjæset på dem, der tillader sig at tro, at de kender svaret på denne verdens problemer.

CREDITS/

Performers: METTE DØSSING // ENE ØSTER BENDTSEN // ANDREAS JEBRO // HENRIK BIRCH

Text: Christian Lollike

Directing: Tue Biering

Set-design: Nicolaj Spangaa

Lightdesign: Sune

Sounddesign: Andreas Carlsen

Graphicdesign: Jørn Moesgård as

NOMINATION/

Best director 2010

Produced by Århus Teater