COSMIC FEAR

AARHUS TEATER, 2009

En økokalypse af Christian Lollike

Smoggen hænger tungt over L.A. Bilkøerne er lange, og folk i Tokyo stimler sammen om luftautomaterne. I Kina brænder forbrændingsanlæggene huller i ozonlaget. I Bangladesh er der oversvømmelse, og familier rives fra hinanden. BRAD PITT frygter, at vi snart får himlen i hovedet, og han vil redde Planet Earth …

Brad Pitts paranoia bliver værre og værre. Klima er et hot emne ved kæresten Angelina Jolies garden party. Klima er et umuligt emne at engagere sig i for postmoderne mennesker. Klima er bare old news. Klima er vor tids gud. Klima er skyld i, at afrikanerne invaderer vesten. Klima er grunden til, at miljøaktivister bliver dræbt – det hele bliver mere og mere overvældende og afspejler, hvordan vi privilegerede vesterlændinge håndterer løgn og fakta om emnet.

Hvad er fup, og hvad er fakta i klimadebatten? Hvad sker der med os mennesker, når vi konstant bombarderes med trusler om den nært forestående økokatastrofe? Gennem tre personers leg og vekslen mellem forskellige holdninger til klima stiller forestillingen skarpt på begrebet ’økodepression’, som synes at præge store dele af den vesterlandske verden.

CREDITS/

Performers: Marie Dahlsgaard, Andreas Jebro, Peter Flyvholm

Text: Christian Lollike

Directing: Tue Biering

Set-design: Nicolaj Spangaa

Assistant director: Thomas Markman

Produced by Aarhus Teater

NOMINATION/

Best director 2009