SKAKTEN

ÅRHUS TEATER FEBUAR 2013, CAFE TEATRET MARTS 2013

Tre unge mennesker er på rejse gennem Europa. De er nået til den tyske storby, Dresden, der over to dage i 1945 blev sønderbombet af det amerikanske og britiske luftvåben.

På deres hotelværelse keder de sig. De forstår ikke, hvorfor tyskerne er så optaget af deres fortid. I deres higen efter action begynder de at lege nynazister – og møder undervejs en talende hjort og en historieløs, der hjælper dem med at opbygge en nazipark.

”Tyskerne er ikke-tyskere. Efter krigen opdagede de, at det nationale bare er en trøje, man tager på. Ikke-tyskeren vågner hver morgen i sin seng og føler sig som en brusetablet, der kastes ned i et glas vand.”

”Men hvad laver alle de nynazister så?”

Medvirkende: Ene Øster Bendtsen, Kristoffer Fabricius, Jacob Madsen Kvols Instruktør: Tue Biering. Dramatiker: Christian Lollike. Scenograf: Nicolaj Spangaa