DOGVILLE

“Skal ethvert menneske ikke stå til
ansvar for sine egne handlinger?”

Lars von Triers moderne lignelse om medmenneskelighed og mangel på samme.

En mørk og kold aften søger den smukke Grace Mulligan ly i den gamle mineby Dogville. Hun er på flugt fra gangstere. Byens selvudnævnte moralske talsmand, Tom Edison, tager af sit gode hjerte imod hende, og får Dogvilles skeptiske beboere med på at skjule Grace, mod at hun hjælper de lokale i deres arbejde.

Efterhånden som prisen for byens beskyttelse bliver stadig højere, lærer hun, at barmhjertighed koster. Men Grace gemmer på en farlig hemmelighed, og hendes besøg kommer til at ændre Dogville for altid.

Af Lars von Trier

Bearbejdelse Tue Biering, Mathias Rosenkrands Bech og holdet

Iscenesættelse Tue Biering

Scenografi og kostumer Nicolaj Spangaa

Lysdesign Jens Klastrup

Lyddesign Ida Jacobsen

MEDVIRKENDE